Američke snage napale irački konvoj prošle srijede

AMERIČKE snage napale su osumnjičene pripadnike režima svrgnutog bivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseina u zapadnom Iraku u operaciji u kojoj su ranjeni sirijski graničari, izjavili su u ponedjeljak američki dužnosnici.

Američke su snage napale konvoj vozila u zapadnom Iraku u blizini granice sa Sirijom, ali istražitelji još nisu utvrdili identitet poginulih, navode dužnosnici.

Dužnosnici, koji su željeli ostati anonimni, izjavili su da je neodređeni broj sirijskih graničara ranjen u operaciji prošle srijede, u kojoj su sudjelovali američki vojnici i zrakoplovi, nedaleko od iračkog grada Qaima.

Nije poznato jesu li američke snage prešle na sirijski teritorij i za sada nije jasno kako su se sirijski graničari našli usred te operacije, prenosi agencija Reuters. Jedan od dužnosnika je izjavio da nije bilo službenog vladinog kontakta sa Sirijom oko tog incidenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sirijski ministar vanjskih poslova Farouq al-Shara odbio je komentirati incident.

"To se dogodilo na prilično udaljenom području i neki od sirijskih graničara ozlijeđeni su u incidentu", rekao je jedan američki dužnosnik. "Nije jasno kako su ozlijeđeni, jesu li se našli u unakrsnoj vatri ili što se točno dogodilo. Međutim, mislim da još uvijek liječimo trojicu od njih".

Jedan od dužnosnika je rekao da su obavještajni podaci dali naznake da bi u konvoju, koji je očito pokušavao ući u Siriju, mogli biti bjegunci visoko pozicionirani u bivšem Sadamovom režimu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara