Američki general poziva iračke zapovjednike da otkažu poslušnost

SUDBINA Saddama Husseina i njegovih sljedbenika je jasna, rekao je u srijedu američki general Peter Pace, ali irački vojni zapovjednici još imaju mogućnost da sami odluče o svojoj i budućnosti svojih vojnika i predaju se.

"Još se mogu predati. Još uvijek mogu ne poslušati zapovijedi koje im naređuju da upotrijebe oružje masovnog uništavanja", rekao je Pace, potpredsjednik Združenog stožera američke vojske.

"Za one koji nisu u vrlo malom krugu čelnika oko samog Saddama", rekao je on, "oni još imaju vrlo jasan izbor, a njihov izbor bi imao odlučujuće značenje jednako na vojnike koji traže njihovo vodstvo i na njihovu vlastitu sudbinu kada se sve okonča".

Pace je izrazio uvjerenje da irački zapovjednici shvaćaju da ne trebaju poslušati zapovijed da upotrijebe oružje masovnog uništavanja. Govoreći o američkim operacijama u Iraku Pace je rekao da kombinacija zračnih udara i kopnenih napada uništava iračke divizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Američke snage su u srijedu krenule u napad na Bagdad i pri tome, kako su objavile, do sada uništile dvije divizije Republikanske garde koje brane glavni irački grad, diviziju Medina kod Karbale i diviziju Bagdad kod Al Kuta.

"Proteklih nekoliko dana zračne snage su napravile sjajan posao bombardirajući ih do skoro potpunog uništenja. Sada se provodi kopneni manevar kako bi se uništili ostaci iračkih snaga i da se bolje postave koalicijske snage kako bi iskoristile zrakoplovstvo. Nastavit će se kombinacija zračnog i kopnenog napada", naveo je Pace.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara