Američki liječnik proglašen krivim za ubojstvo supruge cijanidom

Američki liječnik proglašen krivim za ubojstvo supruge cijanidom

Tekst: V.Š.
Foto: Ilustracija

AMERIČKI liječnik Yazeed Essa proglašen je krivim za smrt svoje supruge Rosemarie koju je 2005. godine otrovao cijanidom, izvještavaju američki mediji.

Suci suda u Clevelandu smatraju da je Essa supruzi dao cijanid u kapsuli kalcija koji je inače uzimala, da bi "pobjegao iz braka bez ljubavi".

Na suđenju koje je trajalo šest tjedana svjedočilo je više od 60 svjedoka. Ispričali su priču o ženskarošu s mnogo ljubavnica koji je, nakon suprugine smrti, u bijegu od policije prešao tri kontinenta da bi u listopadu 2006. godine napokon bio uhićen na Cipru. Osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu, bez mogućnosti smanjenja kazne 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njegovi odvjetnici prigovaraju da je presuda donesena s premalo opipljivih dokaza te smatraju da njegov raskalašeni život ne znači da je ubio suprugu.

Mislila da je u sretnome braku

Prijatelji ubijene supruge rekli su da je Rosemarie mislila da je u sretnome braku. 38-godišnja majka dvoje djece i bivša medicinska sestra vozila se u obiteljskom Volvu, iznenada joj je pozlilo, onesvijestila se i udarila drugo vozilo.

Prije nesreće je iz automobila nazvala prijateljicu Evu McGregor, rekavši da se osjeća loše i da joj je zlo.

Preminula je u bolnici, a obdukcijom je u njenom organizmu otkrivena količina cijanida četiri puta veća od smrtonosne. Među njenim kapsulama kalcija istragom je pronađeno devet kapsula u kojima je bio cijanid.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara