Američki mediji ismijali potpredsjednika Cheneya

JON STEWART, David Letterman, Jay Leno i Craig Ferguson samo su neki od komičara koji su javno ismijali američkog potpredsjednika Dicka Cheneya nakon što je ovaj u subotu hicem iz sačmarice slučajno pogodio 78-godišnjeg odvjetnika Harrya Whittingtona.

Podsjetimo, nezgoda u kojoj je Cheney lovačkom sačmaricom pogodio 78-godišnjeg prijatelja dogodila se u subotu na ranču Katharine Armstrong, na kojem su njih dvojica bili u lovu na prepelice.

Jon Stewart, urednik i voditelj emisije koja parodira vijesti, The Daily News Show, tako je ismijao Cheneya riječima: "Očevi i majke, ako nas sada gledate, moram vam reći nešto što ne mogu dovoljno naglasiti: ne puštajte svoju djecu da idu u lov s potpredsjednikom. Ne zanima me kakve unosne ugovore žele progurati, kakve energetske regulative pokušavaju ukloniti - jednostavno se ne isplati."

David Letterman se našalio na Cheneyev račun riječima: "Dame i gospodo, imamo dobre vijesti! Napokon smo pronašli oružje masovnog uništenja: radi se o Dicku Cheneyu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, cijela priča ima i tužnu stranu: prije odlaska u lov Donald Rumsfeld (američki ministar obrane, op.a.) odbio je zahtjev odvjetnika, koji je tražio pancirku." - kazao je Letterman, pa dodao: "Možda ne možemo uhvatiti Osamu bin Ladena, ali smo sredili 78-godišnjeg odvjetnika."

Jay Leno se na NBC-u također dotaknuo incidenta koji je prouzročio nespretni američki potpredsjednik: "Dick Cheney slučajno je upucao lovca, 78-godišnjeg odvjetnika. Kad su ljudi saznali da se radi o odvjetniku, Cheneyeva popularnost porasla je na 92 posto."

I Craig Ferguson je u svojoj emisiji duhovito iskoristio činjenicu da je nesretni 78-godišnjak po zanimanju odvjetnik: "Radi se o odvjetniku koji je upucan u lice. No, kako je već odvjetnik, može uvijek koristiti svoje drugo lice, tako da će s njim ipak sve u redu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara