Američki odvjetnik zatražio sudsku skrb za kloniranu bebu

AMERIČKI odvjetnik Bernard Siegel od suda u Floridi zatražio je da oduzme skrb nad navodno kloniranom bebom raelijanaca njezinim roditeljima, tvrdeći da iskorištavaju dijete i da bi ono zbog toga moglo imati teške genetske posljedice.

´Brine me činjenica da se s djetetom, ako je to istina, loše postupa, da bi moglo imati teške genetske posljedice i da ga Clonaid iskorištava´, izjavio je Siegel za AFP.

´Clonaid želi izvući komercijalnu korist od kloniranja i namjerava od potencijalnih klijenata tražiti 200 tisuća dolara po klonu´, kaže Siegel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istodobno je predsjednica Clonaida i pripadnica sljedbe raelijanaca Brigitte Boisselier za TV postaju France 2 ustvrdila da nije sigurno da će biti dopušteno da neovisni stručnjak napravi pokuse na prvom navodno kloniranom djetetu.

´Roditelji su mi rekli da će u idućih 48 sati odlučiti hoće li to dopustiti ili neće´, rekla je Bosselier, navevši da bi motivi odustajanja mogli biti opasnosti za dijete, odnosno mogućnost da dijete bude oduzeto roditeljima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara