Američki senator: Obama ne skriva rodno mjesto, nego svog pravog oca

Foto: AFP

U NOVOJ raspravi o rodnom listu američkog predsjednika Baracka Obame, senator s Havaja tvrdi da razlog zbog kojeg ga Obama nije pokazao nije činjenica da se rodio u inozemstvu, već zato što skriva identitet svoga oca.

Republikanski senator Sam Slom tvrdi kako prava tema nije državljanstvo Baracka Obame već njegova oca. "Moje mišljenje je da se Obama vjerojatno rodio na Havajima te da prava tema nije rodni list, nego ono što u njemu piše", kazao je Slom te dodao kako je pitanje koje ime stoji na rodnom listu, tko je naveden kao otac i njegovo državljanstvo.

Trump poslao privatne detektive na Havaje

Tijekom predsjedničke kampanje 2008. godine se pokrenulo pitanje Obamina rodnog mjesta i državljanstva. Ubrzo se ta tema "ispuhala", a ponovno se pokrenula zadnjih mjeseci. Neki tvrde da se Obama rodio u Keniji ili čak Indoneziji, što znači da ne može biti američki predsjednik, jer je to dopušteno samo ljudima rođenima u SAD-u.

Potencijalni republikanski predsjednički kandidat, milijarder Donald Trump, je nedavno objavio svoj rodni list te time izazvao Obamu da učini isto. Uz to je Trump poslao i privatne detektive na Havaje kako bi istražili gdje je Obama rođen. Mnogi senatori sada traže da se zakonom naredi da predsjednički kandidati pokažu rodne listove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara