Američki sud odbacio presude za terorizam

AMERIČKI savezni sud odbacio je u četvrtak na zahtjev tužiteljstva optužbu za terorizam protiv dvojice Arapa osuđenih prošle godine u Detroitu nakon što je tužiteljstva priznalo loše vođenje slučaja.

Američki okružni sudac u Michiganu Gerald Rosen udovoljio je traženju tužiteljstva koje je u svom zahtjevu navelo kako su u ovom slučaju tužitelji počinili niz pogrešaka i propusta koje su spriječile da optuženi budu upoznati s dokazima koji su upotrijebljeni protiv njih.

U ovom slučaju koji su američke vlasti slavile kao uspjeh u borbi protiv terorizma četiri osobe su optužene da su kao dio terorističke ćelije sudjelovali u zavjeri za napade u Sjedinjenim Državama, Jordanu i Turskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dvojica od njih Karim Koubriti, 26, i Abdel-llah Elmardoudi, 38, proglašeni su krivim u lipnju 2003. za zavjeru da pruže materijalnu potporu terorizmu i za prijevare oko viza i drugih dokumenata.

Treći optuženi Ahmed Hannan, 36, proglašen je krivim za prijevare oko dokumenata, dok je četvrti Farouk Alli-Hamoud, 24, oslobođen.

Sva četvorica bili su uhićeni u racijama stotina arapskih imigranata nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.

Sudac je presudio da će trojici ponovno biti suđeno za prijevare oko dokumenata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara