AMERIČKO VELEPOSLANSTVO NE PUŠTA OSOBLJE U NEKE DIJELOVE BEJRUTA

Američko veleposlanstvo zabranilo je svojem osoblju odlazak u neka područja južno od Bejruta jer je u sukobima libanonske vojske i prosvjednika u uporištu Hezbolaha u južnim predgrađima Bejruta prošli mjesec poginulo petero ljudi.

"Zbog niza incidenata u proteklih mjesec dana američko veleposlanstvo svojim zaposlenicima do daljnjega zabranjuje odlazak u obalna područja južno od Bejruta", kaže se u poruci veleposlanstva koju je agencija Reuters dobila u nedjelju.

U poruci se američki državljani u Libanonu pozivaju na izbjegavanje "tih područja ako to ikako mogu".

Novinari Reutersa nisu još od dužnosnika veleposlanstva mogli dobiti nikakav komentar o prirodi incidenata na koja se odnosi poruka koja kruži među američkim državljanima u Libanonu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnik Hezbolaha šeik Hassan Nasrallah rekao je da iza nereda, koji su izbili zbog cijena goriva, stoje ljudi "povezani" s veleposlanstvom. Veleposlantvo na tu tvrdnju nije reagiralo.

Službeni Washington smatra Hezbolah "terorističkom" skupinom i vjeruje da je ta organizacija s podrškom u Iranu i Siriji otimala američke građane i bila umiješana u podmetanje bombe u američko veleposlanstvo i vojarne marinaca u građanskome ratu što je u Libanonu vođen od 1975. do 1990.

(Hina) xvm ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara