Amerikanac dijelio Kubancima laptope, a oni ga optužili za špijunažu

Tekst: S.C.H.
Foto: AFP / Ilustracija

AMERIČKI poduzetnik Alan Gross, kojega su kubanske vlasti uhitile pod optužbom da je špijunirao za SAD, ostaje u pritvoru i protiv njega je pokrenuta opsežna istraga, potvrdio je kubanski ministar vanjskih poslova Bruno Rodriguez.

Kako prenose svjetski mediji, Gross je uhićen početkom prosinca prošle godine nakon što je protivnicima režima Fidela i Raula Castra besplatno podijelio veću količinu laptopa, satelitskih telefona i ostale tehničke opreme. Kubanske su ga vlasti optužile  za kršenje zakona i subverzivnu američku politiku uperenu protiv Kube.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Rodriguez je potvrdio da je Gross osigurao obranu u predstojećem sudskom procesu te da je u stalnom kontaktu s američkim konzularnim predstavništvom i svojom obitelji u SAD-u.

Službeni Washington je demantirao da je Alan Gross na bilo koji način povezan s njihovim tajnim i sigurnosnim službama te tvrde da je on zaposlenik tvrtke Development Alternatives Inc. čiji je jedini motiv kubanskim građanima osigurati pristup internetu i novim tehnologijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara