Amerikanac koji je prijetio smrću Obami ostaje u pritvoru

Tekst: F.M.
Foto: AFP


MUŠKARAC iz Dallasa koji je prijetio smrću američkom predsjedniku Baracku Obami ostat će u zatvoru do suđenja, jer mu je uskraćena jamčevina.

Sudac Jeff Kaplan danas je presudio da 43-godišnji Brian Dean Miller mora ostati u pritvoru jer je opasan za zajednicu. Miller je optužen za kazneno djelo prijetnje predsjedniku.

On je 21. ožujka, kad je Kongres donio zakon o zdravstvenoj reformi, na društvenoj mreži Craigslist napisao "Obama mora umrijeti". Navedeno je kako je to nastavak Millerovog obećanja da će postati terorist ako se sporni zakon donese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijeti mu pet godina zatvora

Policija je Millera pronašla preko e-mail adrese. Otkrili su da živi s majkom. Očekuje se da će njegovo suđenje početi u srpnju. Ako bude osuđen, prijeti mu pet godina zatvora i kazna od 250.000 dolara.

U međuvremenu se u vatrogasnoj postaji u njujorškoj četvrti Bronx pojavila karikatura Obame, iznad koje je netko napisao riječ "svodnik", a ispod je napisana arapska fraza "Allah Akbar" ili "Bog je velik", koju često koriste teroristi. S druge strane vrata ormarića na kojem se pojavila karikatura netko je zalijepio policijsku skicu poznatog američkog terorista Teda Kaczynskog, ili Unabombera.

Policija karikaturu ne smatra prijetnjom, ali vatrogasna služba istražuje tko ju je tamo stavio, jer pravila službe zabranjuju uvredljivi materijal u postajama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara