Amerikanac premlatio svećenika koji ga je silovao prije 30 godina

Foto: Ilustracija

AMERIKANAC kojega je navodno svećenik zlostavljao prije 30 godina u petak je uhićen zato što se osvetio premlativši zlostavljača u staračkom domu.

43-godišnji William Lynch kazao je kako je desetljećima sanjao o konfrontaciji sa 65-godišnjim svećenikom Jeroldom Lindnerom koji je navodno 1975. godine zlostavljao njegova brata i njega. Njegova želja za osvetom je kulminirala 10. svibnja kada je svećenika posjetio u staračkom domu za kler u Kaliforniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svećenik silovao dječake i natjerao ih na oralni seks

Kada mu je svećenik rekao da ne zna tko je, Lynch ga je počeo udarati u glavu i tijelo pred prestrašenim svjedocima. "Rekli su da ga je umalo nasmrt pretukao", kazao je tužitelj Pat Harris. 1998. godine su Lynch i njegov mlađi brat dobili 625 tisuća dolara od Jezuita u Kaliforniji u nagodbi, nakon što su Lindnera optužili za seksualno zlostavljanje 1975. godine.

Zlostavljanje se dogodilo u crkvenom kampu u Santa Cruzu. Dječaci su tada bili stari sedam i pet godina te su silovani i natjerani na oralni seks među sobom, dok je svećenik sve to gledao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara