Amerikanac ugušio sina pa nazvao seks liniju

Tekst: F.M.
Foto: Myfox


TUŽITELJSTVO u američkoj saveznoj državi Minnesoti optužilo je Williea Ervina Franklina za ubojstvo svog četveromjesečnog sina prije četiri dana u gradu Golden Valleyju. Nakon nekoliko lažnih priča koje je pokušao podvaliti policiji, ispostavilo se da je Franklin sina ugušio i nakon toga se smirivao nazivajući liniju za telefonski seks.

Policija je prije četiri dana došla u Franklinov stan nakon što su dobilipoziv da dijete ne diše. Pronašli su dijete na leđima, a jedan mu je susjed davao umjetno disanje. Dijete je brzo odvedeno u bolnicu, gdje je proglašeno mrtvim.

Različite priče

Policajci su primijetili masnicu na djetetovoj glavi i malu posjekotinu blizu nosa. Kad je hitna pomoć došla ne mjesto događaja, Franklina je nazvala djetetova majka, a on joj je rekao da se upravo probudio i pronašao dijete koje nije disalo.

Poludjeli Franklin prvo je rekao policijskim detektivima kako je cijelo jutro bio sam sa sinom nakon što je djetetova majka napustila stan. Dodao je i kako je hranio dijete, koje se onda onesvijestilo. To je već bilo u suprotnosti s verzijom događaja koje je opisao djetetovoj majci.

Kad su ga policajci priveli, prvi im je ispričao kako ne zna što se dogodilo, a onda i kako je vodio sina u vrtić, pri čemu se spotaknuo, a sin mu je ispao iz ruku, pao i udario glavom. Rekao je i kako se bojao da će mu socijalna služba oduzeti dijete, pa je otišao u stan, uzeo sinovu odjeću i spalio ju da prikrije krv. Ubrzo nakon toga je povukao priču, pa je rekao da je pao s djetetom u naručju.

Do 10 godina zatvora

No, naposljetku je Franklin popustio pod pritiskom ispitivanja, pa je ispričao stvarnu verziju događaja. Plač sina ga je živcirao, pa je uzeo bočicu i pogodio ga u glavu. Nesretna beba je u tom trenutku počela plakati još jače, na što je Franklin uzeo jastuk i ugušio ju. Da se smiri, zapalio je joint i nazvao liniju za telefonski seks, a tek nakon toga hitnu pomoć.

Franklin je smješten u pritvor, a prijeti mu kazna zatvora od deset godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara