Amerikanci ove godine u Iraku s 135.000 vojnika

Sjedinjene Države ove godine u Iraku planiraju držati 135.000 vojnika, jačajući istodobno sposobnost iračkih snaga da preuzmu brigu o sigurnosti svoje zemlje, rekao je u četvrtak zamjenik američkog ministra obrane Paul Wolfowitz.

Wolfowitz je tijekom saslušanja u Senatskom odboru za oružane snage rekao da će Sjedinjene Države u narednih šest mjeseci do godinu dana u Iraku trebati oko 135.000 vojnika, odnosno 15 tisuća manje nego sada. .

Pentagon je produžio boravak tisućama američkih vojnika u Iraku kako bi se njihov broj popeo na trenutnih 150.000 zbog jačanja sigurnosti za iračke izbore 30. siječnja.

Wolfowitz je rekao da je učinak iračkih snaga sigurnosti na izborima bio najbolji dokaz napretka u američkim naporima u njihovoj obuci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Združenog stožera američkih oružanih snaga general Richard Myers procijenio je, međutim, da je samo trećina od oko 125.000 obučenih iračkih snaga sigurnosti, vojnika i policajaca, sposobna suprotstaviti se pobunjenicima u borbenim operacijama.(Hina) xsl ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara