Amerikanci sanjaju o božičnom jackpotu od 280 milijuna dolara

Milijuni Amerikanaca će u srijedu grozničavo pratiti izvlačenje brojeva lutrije koje će možda nekom sretniku uljepšati Božić s 280 milijuna dolara koliko donosi jackpot.

Dugački redovi stajali su u utorak pred uplatnim mjestima lutrije Powerball koja se igra u 23 američke savezne države u glavnom gradu Washingtonu i na Djevičanskim otocima.

Uplate ljudi koji se nadaju milijunima kretale su se od par do nekoliko stotina dolara.

Šanse za dobivanje jackpota procjenjuju se na jedan prema 120 milijuna. Sretnik bi trebao pogoditi pet brojeva plus šesti, a izvlačenje je točno u ponoć.

Eventualni dobitnik može birati između mogućnosti da mu se dobitak isplaćuje 29 godina ili da odjednom dobije 151,4 milijuna dolara nakon što mu država odbije porez.

To je treći po veličini jackpot Powerballa i najveći za božično izvlačenje od kada je lutrija krenula 1992.

Jackpot nije izvučen u posljednjih 16 izvlačenja i tako je od 10 milijuna dolara 30. listopada narastao do sadašnjih astronomskih 280 milijuna dolara.

Najveći jackpot Powerballa do sada bio je 295,7 milijuna dolara, a podijelilo ga je 13 radnika jedne radionice u Ohiju 1998. U kolovozu 2001. četiri dobitna listića podijelila su 294,8 milijuna dolara drugog po veličini zgoditka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara