Amerikanci sumnjiče Zvonka Bušića i za bombu u New Yorku kad je poginulo 11 ljudi

Amerikanci sumnjiče Zvonka Bušića i za bombu u New Yorku kad je poginulo 11 ljudi

SLUČAJ eksplozije bombe 1975. godine na aerodromu La Guardia u New Yorku, zbog koje je tada poginulo 11 osoba, još uvijek nije razriješen, a ispada da će tako i ostati i to zbog puštanja na slobodu Zvonka Bušića, koji se nedavno vratio u Hrvatsku nakon odsluženja 30-godišnje zatvorske kazne, piše New York Times.

Podsjećamo, Bušić je u američkim zatvorima odslužio 30 godina i to zbog otmice aviona i smrti jednog policajca 1976. godine.

Pojedini američki istražitelji su za bombaški napad na rečenom aerodromu sumnjiče upravo Bušića, a na takvim tvrdnjama, koje nikad nisu uspjeli dokazati, ustraju i dan danas.

Terence McTigue, bivši zapovjednik u jedinici za eksplozive, tako je kazao da cijeli slučaj ostaje otvoren, dok su same pojedinosti zapamtile tek obitelji smrtno stradalih i ozlijeđenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slučajevi Bušićeve otmice aviona i eksplozije bombe na La Guradiji su nevjerojatno slični

Isto tako on smatra da je slučajevi Bušićeve otmice aviona i eksplozije bombe na La Guradiji nevjerojatno slični. Obje bombe postavljene su u iste dijelove ormarića, nekoliko dana nakon praznika te su obje bile većih dimenzija i težine. I jedna i druga bile su sastavljene od dinamita i baterije od 9 volti.

Bivši okružni tužitelj Robert Tanenbaum je ispričao da je postojao velik broj indicija koje su upućivale kako je Bušić upleten u taj bombaški napad. Naveo je kako je velika nepravda što sam slučaj nije zatvoren, zbog čega je izrazio prilično nezadovoljstvo.

Bušić i nadalje ustraje u svojoj nevinosti u pogledu te krizne situacije. Tek navodi da ga već 30 godina progone glasine o La Guardiji, ali i poručuje da bi daljnja istraga koja bi pokazala rezultate omogućila da nestanu neosnovane i bezobzirne priče.

Ig.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara