Amerikancima se predao šef iračke vojne obavještajne službe

Amerikancima se predao šef iračke vojne obavještajne službe

GENERAL Zuhayr al Naqib, koji je vodio iračku vojnu obavještajnu službu u vladi predsjednika Sadama Huseina, predao se američkim snagama u Bagdadu u srijedu navečer, a još je jedan bivši dužnosnik uhićen, objavili su američki vojni izvori.

Američke specijalne snage u Bagdadu su uhvatile Salima Saida Khalafa Al-Jumaylia, bivšega zapovjednika odjela za Ameriku u iračkoj obavještajnoj službi, objavljeno je u priopćenju američkoga Središnjeg zapovjedništva.

"Sumnjamo da je on znao za aktivnosti iračke obavještajne službe u Sjedinjenim Državama, među ostalim i imena osoba koje su špijunirale za Irak", kaže se u priopćenju glasnogovornika Središnjega zapovjedništva Jima Wilkinsona.

Jedan vojni dužnosnik koji je želio ostati anoniman, rekao je da se Naqib sam predao američkim snagama u Bagdadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naqib je bio 21. na američkome popisu 55 ljudi koje SAD traži zbog važne uloge u bivšem iračkom režimu, a prema riječima Jima Wilkinsona, uhićeni Al-Jumayli nije bio među 55 najtraženijih.

U srijedu je uhićen i bivši Sadamov suradnik Muzahim Sab Hasan al-Tikriti, deseti na spomenutom popisu, koji je bio na čelu iračke mreže protuzrakoplovne obrane.

Pripadnici specijalnih postrojbi američke vojske u srijedu su uhitili i Salima Saida Khalafa al-Jumaylija, čije se ime ne nalazi na popisu najtraženijih. Američki je dužnosnik izvijestio kako je riječ o bivšem iračkom pripadniku jedne od tajnih službi, zaduženom za američke operacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara