Amerikanka supruga spasila iz ralja podivljale pume

NELL HAM uspjela je izvući svog supruga Jima iz ralja pume koja ga je napala dok su se penjali po planini u državnom parku Prairie Creek Redwoods u Kaliforniji. Divlju životinju je otjerala nakon što ju je više puta udarila cjepanicom po glavi.

Jim Ham završio je u bolnici s ogrebotinama na tjemenu glave i nekoliko ugriza, a supruga mu je dobila priznanje od čuvara divljeg života u parku.

Za dvjema pumama za koje se smatralo da su napale Hama poslani su psi tragači, a nakon što su nađene ubijene su i odnesene na obdukciju kako bi se utvrdilo koja je od njih napala Hama.

Par je slavio svoju pedesetu godišnjicu braka planinarenjem u parku kada je Jima iznenada napala puma i držala ga u svojim zubima.

"Rekao mi je da ima olovku u džepu i da ju zabijem mački u oko. Ja sam pokušala, ali nije išlo lagano kao što sam mislila. Kada je olovka pukla, uzela sam cjepanicu i počela životinju udarati po glavi, te je nakon nekog vremena pustila Jima. Vrisnula sam i pobjegla je", ispričala je Nell Ham, koja je svog muža natjerala da hoda s njom dok nisu naišli na rendžera koji im je pružio pomoć.

Jim Ham se oporavlja u bolnici nakon operacije lica, i svejedno namjerava otići planinariti na Novi Zeland sa svojom suprugom slijedeći mjesec.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara