Amerikanka ubila muža svećenika jer joj je stalno prigovarao

MARYL CAROL WINKLER, 32-godišnja supruga i majka, za koju su mnogi smatrali da je "mirna i savršena kućanica", a koja je svoju "mračnu stranu" otkrila nedavno usmrtivši svog supruga, inače župnika, na sudu je izjavila kako je ne zna zašto je to učinila, objavio je CNN.

"Pitao me zašto, a ja sam samo rekla da mi je žao i da ga volim." - prepričala je Winkler svoje posljednje riječi upućene suprugu, koje je slušao dok mu je brisala krv koja mu je izlazila na usta.

32-godišnja kućanica iz Selmera (Tenessee) i majka troje djece svoju je izjavu dala dva dana nakon što je optužena da je ubila svog 31-godišnjeg muža Matthewa.

Winkler nikada nije priznala da je uperila pištolj u supruga ili da je povukla okidač, a koji joj je oduzet u Orange Beachu (Alabama), nekoliko stotina kilometara od njihova doma.

Winkler, koja je ostala u zatvoru od dana uhićenja, prošli je mjesec optužena za ubojstvo s predumišljanjem, a za koje se izjasnila da nije kriva.

Od suca Okružnog zatvora u McNairyju Winkler je zatražila da ju se pusti na slobodu uz jamčevinu dok čeka suđenje koje je zakazano za listopad. Sudac Weber McCraw izjavio je kako će se o svojoj odluci po tom pitanju izjasniti idući tjedan.

Na saslušanju koje sje bilo u petak, a za koje se na CNN-u navodi da je izgledalo kao "mini suđenje" u sudnici krcatoj ljudima, izneseni su detalji ubojstva, a koji su malu "bogobojaznu" zajednicu u kojoj je ubojstvo dogodilo, kako kažu navodi, šokiralo.

Saslušanje je također donijelo i potencijalne motive ubojstva.

Naime, Winkler je na sudu izjavila kako su ona i njezin suprug bili u braku 10 godina, no da su se problemi počeli javljati u posljednjih godinu i pol dana.

Policiji je izjavila kako je imala "težak osjećaj" nakon što je ispratila djecu na spavanje 21. ožujka ove godine, pri čemu je njezin suprug počeo žustro govoriti o svojim problemima te o crkvenoj administraciji.

Zatim je rekla kako je njezin suprug zaspao te se probudio iduće jutro oko 6:45. Od tog trenutka, njezino svjedočanstvo, kako se navodi na CNN-u, počelo je više sličiti na opis "vantjelesnog" iskustva:

"Ne sjećam se da sam otišla do ormara i uzela pištolj. Sljedeće čega se sjećam je da sam čula glasan prasak." - izjavila je Winkler dodavši kako prasak nije bio toliko glasan "koliko je mislila da će biti". Njezin je suprug zatim pao na pod.

"Vidjela sam krv na podu i oko njegovih usta. Otišla sam do njega i obrisala mu usta plahtom. nakon toga sam pobjegla." - opisala je trenutak ubojstva Winkler.

"Bila sam preplašena i tužna i željela sam pobjeći iz kuće." - izjavila je Winkler, ispričavši policiji kako je nakon toga samo pokupila djecu,  te krenula van bez prtljage osim, kako je izjavila, "rezervnog para čarapa za bebu".

Winkler je nadalje opisala kako se odvezla do plaže jer je znala da će imati još malo vremena za provesti sa svojim kćerima, 8-godišnjom Patriciom, 6-godišnjom Mary Alice i 1-godišnjom Breannom.

Kasnije je Winkler priznala kako je njezin suprug bio ljut na nju zbog njezina lošeg vođenja financija.

Winkler, je, naime, otkrila kako su imali financijskih problema, te kako je to većinom "bilo njezinom krivicom", dodavši kako je taj dan primila poziv iz banke.

Winkler je opisala kako ju je suprug u posljednje vrijeme "stalno kritizirao". "Kritizirao je način na koji hodam, što jedem, sve. Bila sam već umorna od toga. Valjda sam došla do točke kada sam jednostavno pukla." - objasnila je Winkler.

Kako je istraga pokazala, Winkler je navodno premještala novac pri čemu je nekoliko računa bilo u pitanju. Tri su računa bila zajednička (njezina supruga i nje), dok je jedan račun bio registriran samo na njezino ime.

Tužitelji činjenice poput one da je na mjestu zločina pronađen telefon koji je bio iščupan iz zida te da je Winkler supruga ostavila da leži na podu dok je još uvijek bio živ, navode kao nepobitne dokaze da se radilo o ubojstvu s predumišljanjem, što bi za optuženu moglo značiti smrtnu kaznu.

Tužitelji se, međutim, još uvijek nisu izjasnili oko toga hoće li za 32-godišnju Winkler tražiti smrtnu kaznu.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara