Ana Šantić dobila europsku nagradu za kemiju

ZAGREBAČKA znanstvena novakinja Ana Šantić osvojila je nagradu za istraživački rad na ovogodišnjoj Konferenciji mladih kemičara koja je održana krajem kolovoza u Torinu, objavljeno je na internetskoj stranici Instituta Ruđer Bošković.

Nagradu ?Commendation Award? novakinja Instituta Ruđer Boškovića (IRB) dobila je za istraživanja električnih svojstva fosfatnih stakala.

Ana Šantić na konferenciji je predstavila poster na kojemu je prikazala kako se mijenja provodljivost poluvodičkih stakala ovisno o promjeni njihova sastava.

"Sama nagrada iznosi 150 eura, ali znači puno više. Znači da ste na dobrom putu i donosi vam zadovoljstvo. Lijepo je biti nagrađen", izjavila je, dodavši kako je dobila brojne čestitke prijatelja i kolega, ali ne i od znanstvenih vlasti.

Ovogodišnja, četvrta po redu konferencija, okupila je najviše do sada - 180 sudionika, a smisao joj je povezivanje mladih kemičara Europe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Šantić je asistentica u Laboratoriju za poluvodiče Zavoda za fiziku materijala IRB-a, gdje priprema doktorat.

Prethodno je sudjelovala na osam domaćih i međunarodnih skupova i koautorica je šest znanstvenih radova koji se indeksiraju u bazama "current contenta".

Zagrebački Prirodoslovno-matematički fakultet završila je 2000., a gimnaziju u Karlovcu 1993.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara