Anglikanci zabranili svom gay biskupu da prisustvuje na konferenciji

VOĐE episkopalne crkve kazali su kako svećenik homoseksualac kojeg su promaknuli u biskupa neće smijeti prisustvovati međunarodnom sastanku anglikanaca koji se održava jednom u deset godina.

"Mislim da je moj pastor i pastir, nadbiskup Canterburya Rowan Williams umjesto da ostavi 99 ovaca i traži jednu, mene izbacio iz stada", kazao je uvrijeđeni biskup Gene Robinson nakon što je saznao da će biti isključen s konferencije u Engleskoj u lipnju.

Robinson je u prvi biskup u SAD-u koji je bio poznat kao deklarirani homoseksualac što je podijelilo mišljenja skoro 77 milijuna vjernika,, javlja Reuters.

Već je odavno bilo poznato kako Robinson najvjerojatnije neće prisustvovati konferenciji, no 2,4 milijuna vjernika iz SAD-a se nadalo kako će doći do promjena. Za uzvrat su Robinsonu ponudili da radi intervjue za medije na predstavljanju koje prethodi konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna radionica i nekoliko intervjua nije ono što sam tražio. Ja želim razgovarati o Kristovoj ljubavi, o Bogu koji me je spasio i koji neprestano živi u meni", kazao je Robinson nadodajući kako će ipak doći na konferenciju kao vanjski promatrač.

No, nadbiskup mu ni to nije dopustio.

J.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara