ANIMIRANI FILM "SVAKI JE DAN ZA SEBE, SVI ZAJEDNO NIKAD" GORANA TRBULJAKA NA FESTIVALU "HIROSHIMA 2004."

Animirani film "Svaki je dan za sebe, svi zajedno nikad", autora Gorana Trbuljaka, bit će prikazan u sklopu "Best of the world" programa animacijskog festivala "Hiroshima 2004.", koji se održava od 19. do 23. kolovoza, izvijestio je Zagreb film.

Film "Svaki je dan za sebe, svi zajedno nikad" prvi je Trbuljakov animirani film u kojem dvojica kavopija sjede u kafiću zagledani u novine i kao da uopće ne primjećuju događaje na ulici, iza svojih leđa. Život za njih kao da čine samo kava i novine u kojima se stvarnost često prikazuje drukčijom od stvarnog života na ulici. No, ni kavopije sami nisu stvarni, jer je njih nacrtala nečija ruka, dok je onaj koji ih je crtao ispijao šalice kave.

Goran Trbuljak (Varaždin, 1948.) diplomirao je na Odsjeku grafike na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, te na Odsjeku kamere na Akademiji za kazalište, film i televiziju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izlagao je na dvadesetak samostalnih izložbi. Kao snimatelj snimio je dvadesetak igranih cjelovečernjih filmova i isto toliko kratkih igranih i dokumentarnih filmova. Višestruko je nagrađivan za likovnu djelatnost i za snimateljski rad.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara