Ankete: Slovenci za ulazak u EU i NATO

Na referendumu o ulasku u Europsku uniju i NATO savez koji se održava 23. ovog mjeseca Slovenci će sigurno odgovoriti sa "da" na oba referendumska pitanja, pokazuju rezultati najnovijeg ispitivanja javnog mnijenja koje danas objavljuje slovensko "Delo".

Za ulazak u EU glasovat će 83 posto, protiv 8 posto, dok su ostali neodlučni. Za ulazak u NATO glasovat će 51 posto, protiv je 32 posto, dok su ostali neopredijeljeni, pokazuje rezultat telefonske ankete izvedene u ponedjeljak u kojoj je sudjelovalo 965 ispitanika.

Prema istom ispitivanju, 66 posto od 1,6 milijuna birača već je sasvim sigurno da će sudjelovati na referendumu, a manje od sedam posto izjavljuje da neće na birališta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako bi postotak pristaša ulaska u integracije dramatično pao, najavljuje "Delo" u posebnom komentaru, vlada premijera Antona Ropa mogla bi se nekoliko dana pred referendum odlučiti da iskoristi svoj "zadnji adut": nastup bivšeg predsjednika države Milana Kučana u najgledanijem televizijskom terminu. Kučanov angažman bio bi u tom smislu mnogo produktivniji od nastupa stranih političara koji ovih dana dolaze u Sloveniju, uvjeravajući javnost da je "angažman bolji od izolacije" i da se Slovenija ulaskom u EU ali i NATO savez jača svoj međunarodni položaj i osigurava budućnost idućih naraštaja, ocjena je vodećeg slovenskog lista.

(Hina) fl sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara