Annan upozorava na televizijsku podjelu sjevera i juga

GLAVNI tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan rekao je u petak kako televizija ima jedinstvenu prigodu promicati međusobno razumijevanje i toleranciju, ali i upozorio na narastajuće podjele između Sjevera i Juga koja prijeti informatičkoj i kulturnoj raznolikosti.

"Televizija može biti izvanredna snaga usmjerena na dobro", rekao je Annan u poruci obilježavajući Svjetski dan televizije.

On je kazao kako će prvi Svjetski summit o informatičkom društvu sljedećeg mjeseca u Ženevi pružiti globalnu platformu za bavljenje nizom pitanja kao što je stavljanje informatičke tehnologije u službu razvitka te pitanjima slobode tiska i kulturne raznolikosti.

"Sloboda tiska je bitna za naše napore da izgradimo otvoreno, inkluzivno informatičko društvo, kao i općenito u smjeru mira i razvitka", rekao je on. "Ali tijek informacija ne treba biti samo u jednom smjeru, od Sjevera prema Jugu" koja prijeti svladati ili marginalizirati lokalne vijesti i glasove.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se založio za pronalaženje načina da se sačuvaju "kulturna i jezična raznolikost" uz očuvanje slobode tiska.(Hina) sl rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara