Anonymousi ukrali milijune s kartica američkih državnih službenika, donirat će ih u dobrotvorne svrhe?

Foto: AFP

HAKERI iz grupe Anonymous javili su kako su ukrali na tisuće mail adresa, lozinki i informacija o kreditnim karticama iz baze američke kompanije Stratfor.

Hakeri su naveli kako je krađa informacija bila jednostavna jer se kompanija nije potrudila šifrirati ih. Među Stratforovim klijentima čiji su podaci i kartice kompromitirani nalaze se zaposlenici američkog ministarstva obrane, unutrašnjih poslova i medijskih organizacija, javlja BBC.


Anonymousi su najavili kako je to tek početak "božićnog napada" koji bi mogao potrajati čitav sljedeći tjedan. Jedan od njih naveo je kako je cilj napada pokupiti najmanje milijun dolara s kreditnih kartica i onda ih kao božićni poklon donirati raznim dobrotvornim ustanovama.

Firma Stratfor za upad na svoj server doznala je tek nakon što su se hakeri na Twitteru pohvalili svojom akcijom. Potvrdili su kako su zaustavili sve operacije na svom serveru, a tvrde i da je zapravo ukraden samo popis nekih člaonva Stratfora, a ne osoba i subjekata koji posluju s njima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara