Antikorupcijski telefon u dva mjeseca primio oko 280 poziva zbog korupcije

U PROTEKLA dva mjeseca besplatni antikorupcijski telefon udruge Transparency International Hrvatska registrirao je oko 280 poziva vezanih za korupciju.

Prema navodima osoba koje se javljaju na "Otvorenu liniju", korupcija je najzastupljenija u sudstvu s 23,14 posto, ostalim državnim službama 21,9 posto, zdravstvu i privatnom sektoru s po 11 posto, te zemljišnim knjigama 5,37 posto i školstvu s 4,55 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Korupciju češće prijavljuju muškarci (59 posto) nego žene, dok po zanimanjima najviše pritužbi dolazi od umirovljenika (16 posto), zaposlenih u privatnom sektoru (7,85 posto), nezaposlenih (6,61 posto) i zaposlenih u javnom sektoru (6 posto).

Najviše pritužbi dolazi s područja Zagreba (oko 18 posto) i Splitsko-dalmatinske županije (15 posto), dok je iz Međimurske županije stiglo najmanje poziva, odnosno 0,41 posto.

Pored besplatnog telefona 0800 245 542 na kojem građani mogu potražiti savjet, Transparency International Hrvatska pokrenuo je i online prijave putem formulara koji su dostupni na Internet adresi /www.transparency.hr/.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara