ANTISEMITIZAM: ISUS I MARIJA OPOMINJU FRANCUZE

Udruga židovskih studenata u Francuskoj isplanirala je šokkampanju protiv antisemitizma, u kojoj prikazuje Isusa i Mariju s natpisima "Prljavi Židovi", što je već i tjedan dana prije starta same kampanje izazvalo velike polemike.

U kampanji koja bi se prema planu organizatora trebala provoditi u dnevnim listovima i časopisima, na dva novinska umetka u pastelnim bojama prikazan je lik Isusa Krista i drugi Djevice Marije, blagog lica i otvorenih ruku, oba prekrižena crnim crtama i riječima "prljavi Židov" i "prljava Židovka", ispod čega će pisati slogan: tiče li se antisemitizam sviju ?

Unija židovskih studenata u Francuskoj (UEJF), koja je zamislila tu kampanju, željela bi potaknuti široko promišljanje problema antisemitizma.

Međunarodna liga protiv rasizma i antisemitizma je službeno zatražila od UEJF-a "da obustavi ili promijeni tu kampanju" ocjenivši ju "šokantnom" i strahujući od "kontraproduktivnog učinka.

Katolička crkva za sada nije željela reagirati, dok ta operacija ne bude stvarno pokrenuta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Udruženja Yonathan Arfi je opravdao tu kampanju objasnivši da su izabrane slike "jasne svima, a poruka je kršćanska: Isus je prvi antirasist.

Arfi je antisemitizam usporedio s problemom javnog zdravlja poput AIDS-a, sigurnosti na cestama i duhana.

U Francuskoj je zabilježen porast antisemitskih ispada, posebice oskvrnuća grobova.

(Hina) xtm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara