Anto Kovačević podržao kandidaturu Jadranke Kosor

HKDU-ov predsjednički kandidat Anto Kovačević najavio je danas da će u drugom krugu predsjedničkih izbora glasovati za HDZ-ovu kandidatkinju Jadranku Kosor, te je, zajedno s čelništvom stranke pozvao svoje birače da učine isto.

"Nakon duljeg razmišljanja i medijskih debata dvoje predsjedničkih kandidata odlučio sam svoj glas dati Jadranki Kosor, jer smatram da će ona bolje od Stjepana Mesića zastupati nacionalne interese", kazao je Kovačević na konferenciji za novinare.

Pojasnio je da je njegovu odluku potakla činjenica da je Kosor u svojoj kampanji naglašavala da će se zalagati za prava branitelja i poboljšanja demografske slike Hrvatske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadranki Kosor čestitao je na jučerašnjem sučeljavanju s Mesićem na programu Nova TV koje Kovačević ocjenjuje iznimno uspješnim, a u debatama ga je, kaže, "začudila činjenica da na pitanje što bi učinili da vide generala Antu Gotovinu nijedno od dvoje kandidata nije odgovorilo da bi zvali policiju".

Podsjetio je da se oboje kandidata zalaže za punu suradnju s Haaškim sudom.

Vlastitu predsjedničku kampanju Kovačević je ocijenio "uspješnom, s obzirom na uloženi novac", naglašavajući da je u kampanji potrošio svega 135.000 kuna. Najavio je da će se HKDU-u bolje organizirati i pripremi za lokalne izbore.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara