Arafat: I dalje smo predani miru s Izraelom

PALESTINSKI predsjednik Jaser Arafat izjavio je u utorak da je i dalje predan uspostavi trajnog mira s Izraelom, ali da će ga biti teško postići sve dok Izrael nastavlja svoju okupaciju Zapadne obale i pojasa Gaze i politiku naseljavanja.

On je dao tu izjavu pred tisućama Palestinaca koji su se okupili u njegovu uništenom sjedištu u Ramallahu kako bi obilježili 38 godina pokreta Fatah. Njegove su riječi uživo prenesene tisućama ljudi koji su se okupili u Gazi.

Arafat je rekao kako strahuje da bi Izrael mogao iskoristiti mogući američki rat protiv Iraka za jačanje vojnih napada na Palestince. On je istaknuo da su Palestinci ´pružili ruku mira´ Izraelu i da su pozdravili nedavni poziv međunarodnih posrednika na primirje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Duh rata koji danas zasjenjuje Bliski istok pruža mogućnost izraelskoj vladi i njezinoj okupacijskoj vojsci da ide dalje putem svog razarajućeg rata protiv našeg palestinskog naroda i naših svetih islamskih i kršćanskih mjesta u Jeruzalemu i Betlehemu´, rekao je Arafat.

Njegovi su komentari izrečeni u trenutku dok su se izraelski vojnici i Palestinci borili u blizini jednog židovskog naselja u pojasu Gaze. U tom je sukobu poginuo jedan Palestinac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara