Arafatov nećak dolazi u Pariz po liječnički karton

Nećak Jasera Arafata stići će u perak u Pariz i od francuskih vlasti tražiti liječnički karton pokojnoga palestinskog predsjednika, objavili su francuski mediji.

Nasser al-Kidwa, palestinski izaslanik u Ujedinjenim narodima, jedna je od triju osoba koje imaju pravo dobiti tu dokumentaciju i objaviti od čega je umro 75-godišnji Arafat. Osim njega, to mogu učiniti Arafatova supruga Suha i njihova kći.

Prema strogim francuskim zakonima o liječničkoj tajni, samo obitelj pacijenta ili pokojnika smije vidjeti zdravstveni karton.

U utorak je glasnogovornik francuskoga ministarstva obrane Jean-Francois Bureau rekao da se Arafatova obitelj sprema službeno zahtijevati tu dokumentaciju, ali nije rekao o kojem je članu obitelji riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Arafat je umro 11. studenoga u vojnoj bolnici kraj Pariza. U skladu s francuskim zakonima, liječnici nisu objavili od čega su ga liječili.

Zato su se proširile razne glasine o Arafatovoj smrti i većina Palestinaca vjeruje da su ga otrovali izraelski agenti, iako su francuski dužnosnici to više puta opovrgnuli.

Dobije li al-Kidwa Arafatov zdravstveni karton, on ga može predati palestinskim vlastima kako bi prestala nagađanja i širenje glasina.

(Hina) xvm ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara