Arapska liga poziva da se ugasi zlonamjerni plamen krize oko karikatura

GLAVNI tajnik Arapske lige Amr Mussa u nedjelju je izjavio kako bi se istočne i zapadne zemlje trebale zajedno angažirati na gašenju "zlonamjernog plamena" krize koja je nastala objavljivanjem karikatura proroka Muhameda.

"Nije trenutak za sukob između istoka i zapada", ocijenio je Mussa obraćajući se sudionicima Ekonomskog foruma u Jeddahu. "Udružimo se, mi muslimani koji želimo dobar odnos sa Zapadnjacima, s našom braćom u Europi i SAD-u koji misle jednako kao mi, a znam da ih ima puno i ugasimo ovaj zlonamjerni plamen" krize koja je nastala objavljivanjem karikatura, kazao je. "Ostavimo ovaj incident iza nas i radimo zajedničkim snagama na tomu da se on ne ponovi", rekao je Mussa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder, koji sudjeluje u radu Foruma, pozvao je u subotu europske zemlje da pokažu više razumijevanja za islam.

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana u Jeddah bi trebao doputovati u ponedjeljak gdje će razgovarati s glavnim tajnikom Organizacije islamske konferencije (OCI) , Turčinom Ekmeleddinom Ihsanogluom u nastojanju da se nastala kriza razriješi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara