ARAPSKA LIGA TRAŽI DA SE SUDANU DA DOVOLJNO VREMENA DA RIJEŠI KRIZU U DARFURU

Arapski ministri vanjskih poslova zatražili su u nedjelju od međunarodne zajednice da Sudanu da "odgovarajući vremenski okvir" za rješavanje krize u zapadnoj pokrajini Darfur.

"Pozivamo međunarodnu zajednicu da sudanskoj vladi da odgovarajući vremenski okvir kako bi mogla ispuniti obveze" preuzete u Ujedinjenim narodima radi rješavanja krize, navodi se u nacrtu rezolucije predloženom na izvanrednoj sjednici ministara vanjskih poslova Arapske lige.

Ministri pozivaju međunarodnu zajednicu da ne prijeti vojnom intervencijom u Darfuru i osigura svu potrebnu potporu za povratak izbjeglica i prognanih, bez ikakvih pritisaka i prijetnji sankcijama Sudanu.

Arapske zemlje poziva se da se uključe u promatračku misiju Afričke unije i snage koje ih štite.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nacrtu rezolucije ističe se također spremnost Arapske lige da sudjeluje u posredovanju, pod okriljem Afričke unije, između sudanske vlade i darfurskih pobunjenika.

Arapske i međunarodne donatore poziva se da financiraju humanitarne potrebe civila u Darfuru. Traži se također i hitna financijska potpora sudanskoj vladi u njezinim naporima da uvede sigurnost i stabilnost u tom području.

(Hina) xzt ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara