Argentinski Josef Fritzl dobio 16 godina zatvora

ELEUTERIO SORIA je vlastitu kćer godinama držao kao seksualnu robinju te mu je rodila dvoje djece za što ga je argentinski sud osudio na 16 godina zatvora.

Tužitelj Attorney Sergio Antin istaknuo je tijekom suđenja kako je slučaj Sorie dosta sličan onome Josefa Fritzla, čovjeka koji je vlastitu kćer držao u podrumu 24 godine. "Postoji dosta sličnosti jer ni kćer Sorie nije smjela napustiti kuću", kazao je Antin nakon što je sud osudio incestuoznog oca.

Majka ih napustila nakon što je, kao 13-godišnjakinja, ostala trudna nakon očeva silovanja

Kako javlja AP, Eletuerio je počeo zlostavljati kćer 1992. godine kada je imala 12 godina. Sljedeće godine je ostala trudna što njena majka nije mogla podnijeti pa ih je napustila. Ubrzo se cijela radnička obitelj iz Buenos Airesa raspala jer je dom napustilo svih petero braće i sestara. Kćer, čije ime nije pušteno u javnost, 1997. rodila je ocu drugo dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Fritzla, Soria za zadržavanje kćeri nije koristio fizičke zabrane, poput zatvaranja u podrum. Više je koristio psihički pritisak kako bi je zadržao u kući. Ona je nekoliko puta bježala, no on bi je svaki put uspio vratiti preko djece. Znao im je prijetiti ili čak uperiti pištolj na glavu.
Zauvijek je pobjegla tek 2003. godine kada je oca i prijavila vlastima.

Argentinski psiholozi nisu se iznenadili da joj je za taj potez trebalo više od desetljeća. "Ako je njen život unutar kuće bio toliko perverzan, kako je mogla i misliti da će joj netko iz vanjskog svijeta pomoći", upitala se obiteljska psihologinja Cristine Castillo. "U našoj zemlji imamo više Josefa Fritzla", istaknula je.

J.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara