Arkansas pogodila tri tornada, očekuju se daljnje oluje

Arkansas pogodila tri tornada, očekuju se daljnje oluje

Tekst: F.M.
Foto: Arhiva


OPASNOST od tornada koji su jučer pogodili američku saveznu državu Arkansas prošla je, ali posljedice nevremena mogle bi se uskoro osjetiti i u drugim saveznim državama.

Oluje koje su proizvele tornada tijekom jučerašnjeg dana trebale bi izgubiti dio svoje siline dok se kreću prema Mississippiju, javljaju prognostičke službe. Ipak, lokalne oluje mogle bi pogoditi široko područje SAD-a, od Illinoisa do Floride.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U središtu Arkansasa jedan je tornado uništio 22 kuće. Na sjeveru te države drugi je tornado uništio devet kuća, a jedna je osoba ozlijeđena. Treći tornado pogodio je sjeveroistok Arkansasa i uništio nekoliko kuća, a tri su osobe ozlijeđene, od kojih dvije teže.

Dva područja SAD-a i dalje su u opasnosti od snažnih oluja. Stanovnici Floride i sjeveroistoka Georgije mogli bi vidjeti jake oluje, a snažne munje moguće su od Illinoisa, preko Alabame i Indiane, do Mississippija.

U Floridi bi najveći udar oluje mogli osjetiti gradovi Jacksonville, Orlando i Tampa, a oluja bi mogla donijeti snažne pljuskove i vjetrove, tuču i lokalne pojave tornada. Najjača kiša očekuje se u dijelovima Južne Karoline, Georgije i Floride.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara