Arlović: U najljepšoj uspomeni će mi ostati ribičija s Račanom

MATO ARLOVIĆ također je jedan od stranačkih dužnosnika koji je svima okupljenima na Iblerovom trgu podijelio svoje misli o Ivici Račanu.

"Moram reći da kad vam drag prijatelj i velik čovjek odlazi onda se, rekao bih, osjeća ogromna tuga, bol u srcu i u duši praznina, a pogotovo kad se radi o Ivici Račanu koji je praktički obilježio kraj 20. stoljeća kod nas u Hrvatskoj, koji je otvorio novu stranicu za 21. stoljeće i da podsjetim samo Ivica Račan je čovjek bez kojega bi praktički teško bilo moguće otvoriti tu novu stranicu koja je omogućila višestranačje u Hrvatskoj te na višestranačku demokraciju zapravo borbu i na kraju uspostavu samostalne suverene Hrvatske.

Isto tako Ivica Račan je bio demokrata sam po sebi i u tom pogledu je vrlo rado volio slušati ljude i isto tako mnogi su voljeli čuti njega jer je imao ogromno znanje, imao je veliko strpljenje, volju da bude tolerantan prema drugima i da čuje svačije mišljenje. U tom pogledu zapravio su ga rado slušali i oni koji su mu bili i politički suparnici a kamoli mi koji smo zajedno s njim radili.

I da podsjetim također početkom ovog 21. stoljeća točnije 2000. godine kada je Hrvatska tonula po svim segmentima u gospodarskom i socijalnom pogledu i na međunarodnom planu. Tada je vlast preuzela koalicijska vlada Ivice Račana. Nastupila je borba za opravak Hrvatskea a Ivica Račan vratio je ponos Hrvatskoj i građanima Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je Račan preuzeo vlast Hrvatsa je imala negativnu stopu rasta, kada je pak predavao vlast imali smo najviše stope rasta među tranzicijskim zemljama. Račan je mirno i demokratski dostojanstveno tu vlast preuzimao i predao ju je natrag.

Moglo bi se reći da je možda največi njegov doprinos taj što je omogućio demokraciju u Hrvatskoj a nakon Vlade Ivica Račana hrvatsku socijaldemokraciju teško da itko više može poreći." - rekao je Mato Arlović govoreći o političaru Ivici Račanu, a zatim rekao i nekoliko riječi o njemu kao prijatelju.

"Ima puno lijepih stvari iako smo malo vremena imali za osobne stvari i uvijek smo se opterećivali pitanjem kako graditi socijaldemokraciju i što učiniti za građane i ovu  zemlju, ali bilo je trenutaka kada smo se mogli i opustiti " - rekao je Arlović pa s novinarima podijelio jednu uspomenu za koju je rekao da će mu ostati u najljepšem sjećanju. Arlović je opisao kako su on, Račan i još nekoliko prijatelja bili na ribičiji, a Račan koji nije bio "neki veliki ribič" imao je sreće i ulovio je najveću ribu, te tako, kako je rekao Arlović "posramio njih, takozvane velike ribiče."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara