Arlović: U najljepšoj uspomeni će mi ostati ribičija s Račanom

MATO ARLOVIĆ također je jedan od stranačkih dužnosnika koji je svima okupljenima na Iblerovom trgu podijelio svoje misli o Ivici Račanu.

"Moram reći da kad vam drag prijatelj i velik čovjek odlazi onda se, rekao bih, osjeća ogromna tuga, bol u srcu i u duši praznina, a pogotovo kad se radi o Ivici Račanu koji je praktički obilježio kraj 20. stoljeća kod nas u Hrvatskoj, koji je otvorio novu stranicu za 21. stoljeće i da podsjetim samo Ivica Račan je čovjek bez kojega bi praktički teško bilo moguće otvoriti tu novu stranicu koja je omogućila višestranačje u Hrvatskoj te na višestranačku demokraciju zapravo borbu i na kraju uspostavu samostalne suverene Hrvatske.

Isto tako Ivica Račan je bio demokrata sam po sebi i u tom pogledu je vrlo rado volio slušati ljude i isto tako mnogi su voljeli čuti njega jer je imao ogromno znanje, imao je veliko strpljenje, volju da bude tolerantan prema drugima i da čuje svačije mišljenje. U tom pogledu zapravio su ga rado slušali i oni koji su mu bili i politički suparnici a kamoli mi koji smo zajedno s njim radili.

I da podsjetim također početkom ovog 21. stoljeća točnije 2000. godine kada je Hrvatska tonula po svim segmentima u gospodarskom i socijalnom pogledu i na međunarodnom planu. Tada je vlast preuzela koalicijska vlada Ivice Račana. Nastupila je borba za opravak Hrvatskea a Ivica Račan vratio je ponos Hrvatskoj i građanima Hrvatske.

Kada je Račan preuzeo vlast Hrvatsa je imala negativnu stopu rasta, kada je pak predavao vlast imali smo najviše stope rasta među tranzicijskim zemljama. Račan je mirno i demokratski dostojanstveno tu vlast preuzimao i predao ju je natrag.

Moglo bi se reći da je možda največi njegov doprinos taj što je omogućio demokraciju u Hrvatskoj a nakon Vlade Ivica Račana hrvatsku socijaldemokraciju teško da itko više može poreći." - rekao je Mato Arlović govoreći o političaru Ivici Račanu, a zatim rekao i nekoliko riječi o njemu kao prijatelju.

"Ima puno lijepih stvari iako smo malo vremena imali za osobne stvari i uvijek smo se opterećivali pitanjem kako graditi socijaldemokraciju i što učiniti za građane i ovu  zemlju, ali bilo je trenutaka kada smo se mogli i opustiti " - rekao je Arlović pa s novinarima podijelio jednu uspomenu za koju je rekao da će mu ostati u najljepšem sjećanju. Arlović je opisao kako su on, Račan i još nekoliko prijatelja bili na ribičiji, a Račan koji nije bio "neki veliki ribič" imao je sreće i ulovio je najveću ribu, te tako, kako je rekao Arlović "posramio njih, takozvane velike ribiče."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara