ASB obnavlja vodovodnu i električnu mrežu na daruvarskom području

PREDSTAVNICI Ureda ASB-a (Arbaiter-SamariterBund), humanitarne organizacije Europske unije, na području općina Đulovac i Sirač, te u gradu Daruvaru danas su predali na uporabu obnovljenu vodovodnu, i električnu mrežu te jednu obiteljsku kuću i vatrogasni dom.

Voditelj Ureda ASB-a za Hrvatsku Wolfgang Gresmann istaknuo je da je u programu CARDS osigurano 640 tisuća eura za obnovu u općini Đulovac, a da je ASB do sada uložio u tu općinu milijun i 600.000 eura. Izrazio je zadovoljstvo učincima dosadašnje obnove koja je utjecala i na povratak stanovništva, ali je rekao kako očekuje da im se u ulaganjima ubuduće pridruži i hrvatska Vlada i druge međunarodne organizacije kako bi se obnova ubrzala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Batinjanima, u općini Đulovac, obitelji Vojislava Bjelajca predana je obiteljska kuća obnovljena u sklopu CARDS programa (pomoć zajednici kroz obnovu, razvoj i stabilizaciju), a kako je pred čelnicima Bjelovarsko-bilogorske županije i grada Daruvara te općina Sirač i Đulovac rekla voditeljica područnog Ureda ASB-a Aleksandra Basta, to je 89. kuća u Hrvatskoj obnovljena u sklopu CARDS programa.

U Batinskoj Rijeci i Donjim Borkima predana je na uporabu niskonaponska mreža koju je ASB obnovio uz pomoć grada Daruvara, općine Sirač i HEP-a, a u Vinogradskom Dolu i Topličkom Dolu puštena je u rad vodovodna mreža koju su zajednički obnovili ASB i Grad Daruvar. U obnovu na području Daruvara ASB je do sada uložio 640.000 eura, a gradonačelnik Zvonko Cegledi rekao je da je time osigurana znatna pomoć u obnovi infrastrukture.

U općini Sirač potpisan je ugovor o zajedničkoj gradnji dviju crpnih stanica za vodu, a po riječima načelnika općine Branimira Milera, tim su projektom ulaganja ASB-a u tu općinu dosegnula 720.000 eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara