ash: neke stranke imaju pravo na pristup elektronskim medijima, a neke ne

Akcija socijaldemokrata (ASH) u današnjem priopćenju tvrdi da jučer raspisani parlamentarni izbori "neće biti ni demokratski ni pravedni, jer neke stranke imaju pravo na elektronske medije a neke, bez obzira na važnost informacije to pravo nemaju, iako Zakon o Hrvatskoj radioteleviziji precizno govori da su Hrvatski radio i Hrvatska televizija dužni pratiti sve, a ne samo jedne te iste". L

Optuživši HRT da na njoj vlada "potpuni kaos", ASH navodi da još ne postoji Vijeće HRT-a, kao jedini kontrolni mehanizam te medijske kuće i postavlja pitanje "kako takva javna televizija može funkcionirati".

"Svi želimo Hrvatsku što prije vidjeti u Europi, a takvo privremeno rukovodstvo koje je u funkciji trenutne vlasti, vodi nas na žalost u Južnu Afriku", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osvrćući se na jučer objavljenu ocjenu međunarodne organizacije "Reporteri bez granica" o padu slobode medija u Hrvatskoj, ASH se pita, "kakva je to sloboda medija u Hrvatskoj kada nas međunarodne organizacije svrstavaju samo ispred Srbije i Crne Gore".

Zbog svega ASH postavlja pitanje kako će onda predstojeći izbori u Hrvatskoj biti demokratski i pravedni i poziva građane da prestanu plaćati televizijsku pretplatu, sve dok se ne formira novo vijeće HRT-a i dok se ne smijene privremeni urednici HRT-a.

(Hina) aš/pp sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara