ASHDOWN: PREUSTROJ MOSTARA PO UZORU NA SUSTAV U BIH

Visoki međunarodni predstavnik Paddy Ashdown je u utorak navečer Radiju Herceg Bosna izjavio kako će se u preustroju Mostara stvoriti sustav po uzoru na sustav u BiH na temelju kojeg većina ne može preglasati manjinu. L

"Bošnjaci su najbrojnije pučanstvo u BiH, ali oni ne mogu preglasati interese Hrvata", rekao je Ashdown. On je to rekao komentirajući negodovanja dužnosnika HDZBiH da bi prema prijedlozima preustroja Mostara, kojeg je sačinio Ashdownov povjerenik Norbert Winterstein, Hrvati iako većinski na mostarskom području postali manjina u gradskom vlasti.

"Bilo bi nelogično da Hrvati za sustav koji postoji u BiH, koji im ide na ruku i prihvatili su ga, istodobno nije adekvatan i za Mostar" kazao je Ashdown. Wintersteinov izvještaj, po Ashdownovim riječima, predstavlja nadu za izlazak iz ćorsokaka jer se više neće dozvoliti postojanje dosadašnjih šest gradskih općina. Ranije su se dužnosnici SDA protivili ukidanju tri većinske bošnjačke općine u Mostaru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mostar je crna rupa u BiH. Ukoliko ne riješimo pitanje Mostara bit će ugroženi izgledi BiH za priključenje Europi", rekao je Ashdown koji je najavio svoj posjet Mostaru za petak 9. siječnja.

(Hina) pg sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara