ASHDOWN TRAŽI REFORMU POLICIJSKIH SNAGA U BIH

Bosna i Hercegovina mora pojačati borbu protiv kriminala ako želi da njezini državljani bez viza putuju u zemlje Europske unije i regije, rekao je u subotu visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown. L

Ashdown je poručio da će stanovnici BiH morati sam odlučiti, upitavši se pritom: "Je li 11 policijskih snaga najbolji način? Jesu li 13 ministarstava unutarnjih poslova i 11 policijskih načelnika najbolji način?".

Ako se policijske snage ne organiziraju, BiH će imati slabije izglede da izbori priželjkivani bezvizni režim za svoje državljane, upozorio je Ashdown.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ashdown je u grčkom ljetovalištu Porto Carrasu, stotinjak kilometara udaljenom od Soluna, nazočio summitu EU i pet zemalja zapadnog Balkana.

EU je u deklaraciji priznala važnost liberalizacije viznog režima za navedene države. Ipak, upozorila je, "napredak ovisi o provedbi reformi u područjima kao što su jačanje vladavine prava, borba protiv organiziranog kriminala, korupcije i ilegalne migracije te jačanju administrativnih sposobnosti u pograničnoj kontroli i sigurnosti dokumenata".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara