Atentat u Zagrebu je za BBC prijelomna vijest

Atentat u Zagrebu je za BBC prijelomna vijest

BBC je eksploziju u Zagrebu i pogibiju Ive Pukanića objavio kao prijelomnu vijest u 19:57 po hrvatskom vremenu.

Britanska TV-kuća, citirajući "medijske izvore" navodi kako je eksplozija u hrvatskom glavnom gradu ubila dvojicu novinara, uključujući "vlasnika vodećeg tjednika". Potom se navodi kako je Ivo Pukanić, vlasnik Nacionala, ubijen zajedno s još jednim uposlenikom tjednika ispred njegovog sjedišta.

BBC navodi kako se eksplozija zbila u središtu Zagreba u 18:20 i podsjeća kako je hrvatski glavni grad ove godine "bio zahvaćen valom nasilja".

Mehun za Reuters: "Ovo je šok, katastrofa..."

International Herald Tribune citira Reuters kojem je izjavu dao Zlatko Mehun, glasnogovornik vlade. "Ovo je šok, katastrofa... Policija i svi mi moramo učiniti sve da ovo prestane. Ovo mora prestati", rekao je vladin glasnogovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pariški list podsjeća kako je premijer Ivo Sanader nedavno smijenio ministra unutarnjih poslova i ministra pravosuđa "nastojeći ponovno pokrenuti borbu protiv organiziranog kriminala", a nakon niza neriješenih ubojstava i premlaćivanja u Zagrebu. Borba protiv kriminala se smatra jednim od glavnih uvjeta za Hrvatsku da sljedeće godine zaključi pristupne pregovore s EU, navodi Tribune.

Izjavu za Reuters dao je i novinar Jutarnjeg lista Davor Butković koji kaže kako ovo znači da je država izgubila ovu rundu obračuna s kriminalcima. "Ovo je velik udarac hrvatskom policijskom sustavu, koji očito nije dovoljno efikasan u borbi protiv kriminala".

Reuters piše kako je na Ivu Pukanića atentat već pokušan prije nekoliko mjeseci, te podsjeća na posljednju žrtvu organiziranog kriminala u Hrvatskoj, Ivanu Hodak, koja je ubijena ranije ovog mjeseca.

Kratku vijest o bombaškom atentatu u Zagrebu je objavila i Al-Jazeera, kao i njemačka agencija DPA, a zatim i ugledne agencije AFP i Associated Press.

R.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara