Audi: Reklamna kampanja pripremljena je prije više tjedana

NA ADRESU Index.hr portala iz tvrtke P.Z. Auto stigao je demanti na članak "Bolesna šala Audija", koji objavljujemo u cjelosti:

"Na web-stranici www.index.hr ste 16.6.2003. objavili članak pod naslovom "Bolesna šala Audija", koji u više točaka sadrži pogrešne i tendenciozne podatke.
Reklamna kampanja za novi Audi A3 pripremljena je prije više tjedana, a započela je 30. svibnja 2003. Apsurdno je i zlobno uspostavljati izravnu povezanost između reklame i iznimno tragične nesreće. Krajnje neukusno je vaše pripisivanje da je kampanja lansirana zbog nesreće.
 
Odgovornima u marketingu P.Z. Auta d.o.o. pripisujete prljave motive koji vama samima očito nisu strani. Ne želimo raspravljati o ukusu, fotografija mjesta nesreće koju ste lansirali u obliku službenog Audi-oglasa govori sama za sebe. Tko ovdje želi izvući korist iz tragične pogibije mladih ljudi??
Iz predmetne reklamne kampanje izvesti poziv za sigurnu jurnjavu s 200 km/h je za nas neshvatljivo.
Automobilska industrija, posebice i Audi, proteklih je godina uložila ogromne napore radi poboljšanja aktivne i pasivne sigurnosti. ABS, ESP, optimirani vozni postroji, gume, zračni jastuci, pogon na četiri kotača, samo da navedemo nekoliko čimbenika, bitno su povećali sigurnost automobila.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Međutim, sve sigurnosne komponente malo koriste, ako onaj koji upravlja vozilom vozi javnim cestama potpuno neodgovorno, uz isključenje svakog razuma i uz nepoštivanje prometnih pravila. Ovdje se, sigurno prije svega, traže roditeljski dom i škola da pruže odgovarajući odgoj.
 
mr. Franz Lohninger
član uprave"
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara