Australija: Mogući novi teroristički napadi

AUSTRALSKI premijer John Howard u srijedu je kazao da se, prema upozorenjima australskih obavještajnih službi, mogu očekivati novi teroristički napadi, pri čemu je SAD najvjerojatnija meta terorista..

Howard je kazao kako ne može garantirati da Australija neće biti pogođena terorističkim napadima, ali je kazao kako će učiniti sve što je u njegovoj moći da to spriječi.

"Mogu jednostavno obećati i garantirati da ćemo učiniti sve što je u ljudskoj moći" kako bi spriječili terorističke napade, kazao je.

Generalni direktor australskih obavještajnih službi Dennis Richardson kazao je kako su sljedeći teroristički napadi samo pitnaje vremena.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Howardove izjave uslijedile su dan nakon što je objavljeno upozorenje, koje se pripisuje Osami bin Ladenu, u kojem se Australija direktno određuje kao meta terorističkih napada.

Australske vlasti su u srijedu upozorile svoje državljane da izbjegavaju hotele u stranom vlasništvu u Džakarti, nakon što su obavještajne službe primile informacije da bi taj grad mogao ponovno biti metom terorista.

(Hina) nab nab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara