Australija neće platiti otkupninu za Margaret Hassan

AUSTRALIJA je spremna intervenirati u slučaju otmice Margaret Hassan, voditeljice CARE-a u Iraku, čije aktivnosti financira australski ogranak te humanitarne organizacije, no neće platiti otkupninu niti povući svoje snage iz Iraka, rekao je u četvrtak australski ministar vanjskih poslova.

Ministar Alexander Downer naglasio je da Australija nema namjeru platiti otkupninu za Hassan niti povući svoje snage iz Iraka. "Sigurno nećemo promijeniti voju politiku", rekao je.

U Iraku se trenutačno nalazi oko 300 australskih vojnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No ako pod pregovorima mislite na razgovore s teroristima i intervenciju kako bi se Hassan oslobodilo, to je naravno druga stvar", rekao je Downer.

Margaret Hassan (52) oteta je u utorak na putu u svoj bagdadski ured. Ona u Iraku vodi aktivnosti CARE-a, koje financira australski ogranak te međunarodne humanitarne organizacije. U Iraku živi već 30 godina i ima trostruko državljanstvo - irsko, britansko i iračko koje je stekla udajom za Iračanina.

Njezin suprug, Tashine Ali Hassan, također zaposlen u uredu CARE-a, izrazio je nadu u njezino brzo oslobađanje, podsjećajući na sve dobro što je ona učinila za Iračane. "Ne poznajem stranku koja ju je otela, no moraju znati da je moja supruga mnogo dala iračkom narodu i da je Iračanka", poručio je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara