Australija poduprla SAD u iznošenju novih dokaza protiv iIaka

AUSTRALIJA je dala punu potporu odluci Washingtona da Ujedinjenim narodima pruži nove dokaze iračkog odbijanja da se pokori zahtjevima za razoružanjem.

Premijer John Howard rekao je da podržava inicijativu državnog tajnika Colina Powella da idućeg tjedna Vijeću sigurnosti UN predstavi postojeće dokaze o programu naoružanja predsjednika Sadama Huseina, kao i dokaze o iračkoj povezanosti s ´terorističkim skupinama´.

´Irak se ne ponaša u skladu s rezolucijom (o razoružanju), on diže nos prema ostatku svijeta, i Vijeće sigurnosti mora vidjeti da je njegova vlastita rezolucija ojačana´, rekao je Howard nakon što je američki predsjednik George Bush podnio izvješće o stanju nacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Zabrinut sam potencijalnim širenjem kemijskog, biološkog i nuklearnog oružja. Bojim se da će ono pasti u ruke teroristima. Uznemiren sam mogućnošću da zemlja poput Iraka raspolaže takvim oružjem´, dodao je australski premijer.

Australija je treća zapadna zemlja koja treba poslati svoje snage u Perzijski zaljev da se pridruže britanskim i američkim snagama koje se spremaju na rat protiv Iraka, iako ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da se 62 posto Australaca protivi pidruživanju u napadu bez dopuštenja Ujedinjenih naroda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara