Austrijancu koji je u Vodicama zajedno s bratom stradao u naletu glisera, liječnici amputirali nogu

NICKOLASU WINKLERU, 13-godišnjem Austrijancu, koji je 6. kolovoza, zajedno s bratom, stradao u naletu glisera, u moru ispred plaže u Vodicama, austrijski liječnici bili su prisiljeni amputirati nogu.

Kako javlja oe24.at, liječnici bečke klinike, u koju je Nickolas premješten, priopćili su kako su učinili sve što je bilo u njihovoj moći, no kako je amputacija noge bila neizbježna.

Podsjetimo, 6. kolovoza, oko 17.35 sati, u moru ispred Plave plaže u Vodicama, na Nickolasa i njegovog 16-godišnjeg brata Tobiasa Winklera, 10-metarskim gliserom tipa "Crownline", koji je plovio pod njemačkom zastavom, naletio je 29-godišnji Adnan Šarić iz Zagreba. Nickolas je ubrzo nakon naleta glisera pronađen te je prevezen u Opću bolnicu Šibenik, s teškim ozljedama nogu - propeler glisera je dječaku, između ostalog, odsjekao tri prsta na lijevoj nozi. Beživotno tijelo njegovog starijeg brata pronađeno je u 23.23 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su dječaci tijekom kupanja izašli van mrežom ograđenog kupališnog prostora te su ondje ronili pa ih 29-godišnji Šarić nije uočio sve dok nije bilo prekasno, činjenica je da je glisirao u zabranjenom području - dok je zakonom propisano da se glisirati ne smije unutar 300 metara od obale, on je na dječake naletio na udaljenosti od oko 180 metara od obale. Šariću je dozvola za upravljanje plovilom nedavno izdana u Makedoniji. Iako je tek naučio ploviti, to ga nije spriječilo da se upusti u divljanje gliserom s motorom jačine 250 konjskih snaga.

Nakon ispitivanja u Istražnom centru šibenskoga Županijskog suda, Šarić je pušten da se brani sa slobode. Zbog nesreće koju je izazvao prijeti mu kazna od tri do deset godina zatvora.

I.M.
Foto: Arhiva / oe24.at

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara