Austrijski monstrum Josef Fritzl imao je pomagača?

AUSTRIJSKI monstrum Josef Fritzl prije nego je uhvaćen planirao je osloboditi iz podruma svoju kćer, koju je zlostavljao 24 godine i napravio joj sedmero djece, a kako bi opravdao njen nestanak policiji je mislio ispričati da ju je oslobodio iz zatočeništva religijske sekte, javljaju strani mediji.

Fritzl je svoj plan smislio još prije godinu dana, ali predugo se natjeravao da ga provede u djelo pa je u međuvremenu razotkriven. Sestra Fritzlove supruge medijima je u međuvremenu otkrila kako austrijski monstrum već godinama noći provodi u podrumu iživljavajući se na kćeri, te sa suprugom Rosemarie više uopće nije spavao.

Svoju obitelj je Fritzl uvjeravao kako noću radi na planovima za nove strojeve zbog čega ga nitko ne smije uznemiravati. U podrum bi odlazio oko 21 sat i izlazio tek ujutro.

Prema nekim informacijama koje su stranim medijima otkrili izvori bliski istrazi, još jedna muška osoba znala je za Fritzove "posebne aktivnosti", a cijeli je slučaj navodno otkriven nakon anonimne dojave. Službena verzija ipak i dalje glasi da je Fritzl djelovao sam, no u tom slučaju ostaje pitanje kako je uspio postaviti podrumska vrata koja teže oko 300 kilograma.

Austrijska policija u međuvremenu je otkrila kako je Fritzl svojoj kćeri i njenoj djeci prijetio da će ih ugušiti plinom ukoliko mu se pokušaju oduprijeti. Fritzl tvrdi da je vrata podruma podesio da se automatski otvore ukoliko on predugo bude odsutan, ali policija još nije utvrdila govori li istinu. Fritzl je prema savjetu svog odvjetnika prestao razgovarati s policijom.

Na Tajlandu kupovao erotsko donje rublje "za ljubavnicu"

Prema pisanju njemačkog tabloida Bild, Fritzl je često odlazio na ljetovanje na Tajland gdje je uživao u "turističkoj ponudi" i kupovao erotsko donje rublje za kćerku koju je zlostavljao.

"Na Tajland je putovao bez svoje supruge. Jednom prilikom na plaži je platio mladoj Tajlanđanki da ga izmasira u čemu je očito uživao", ispričao je Bildu Paul H. koji je s njim ljetovao na Tajlandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul H. je otkrio i kako je Fritzla jednom prilikom uhvatio kako kupuje haljinu i erotsko rublje za vrlo vitku ženu, koje očito nije moglo biti namijenjeno njegovoj supruzi. Fritzl mu je tada ljutito ispričao kako ima ljubavnicu kojoj kupuje rublje. Paul H. je triput posjetio Fritzlovu kuću i nije mu bilo ni na kraj pameti kakve se strahote ispod nje odvijaju.

Podstanar u Fritzlovoj zgradi vidio da Fritzl u podrum vodi još jednu osobu

Alfred Dubanovsky je godinama bio podstanar u Fritzlovoj zgradi te ga je često viđao kako nosi hranu u podrum iz kojeg je ponekad čuo čudne zvukove, ali nije shvatio što se tamo događa.

Dubanovsky je medijima otkrio kako mu je žao "što ne može vratiti" vrijeme jer je trebao shvatiti da nešto nije u redu. Mislio je, naime, da su čudni zvukovi koji dolaze iz podruma proizvod sustav za grijanje. Dubanovsky je također otkrio kako je vidio da s Fritzlom u podrum silazi još jedna muška osoba.

Fritzlova supruga znala što se događa u podrumu?

"Količina hrane koju je nosio u podrum bila je prevelika za samo petero ljudi. Njegova je supruga to morala primijetiti. Što se mene tiče i ona je umiješana, mislim da mu je pomagala spremati hranu u podrum", kaže Dubanovsky.

"Nisam samo ja primijetio da kupuju previše hrane za svoju obitelj. Moj prijatelj koji je također ovdje živio jednom je komentirao kako ne može vjerovati da u podrum stalno spremaju toliko namirnica. Kad sad razmišljam o tome, to su vjerojatno činili nedugo prije nego bi otišli na praznike", kaže susjed austrijskog monstruma.

J.C.
Foto: Bild/Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara