Austrijski predsjednik Klestil u kritičnom stanju

Austrijski predsjednik Klestil u kritičnom stanju
AUSTRIJSKI predsjednik Thomas Klestil je u ponedjeljak ujutro reanimiran zbog zatajenja rada srca i hitno helikopterom prebačen iz svoje vile u blizini Beča u bečku opću bolnicu na intenzivnu njegu, a prema najnovijim informacijama, stanje austrijskog predsjednika je vrlo kritično.

Na konferenciji za novinstvo održanoj rano poslijepodne u bolnici AKH rečeno je da liječnici pokušavaju stabilizirati i oživjeti rad pluća i srca. Austrijski predsjednik je, kako je rečeno, u nekoj vrsti kome. Također je rečeno da će slijedeći sati biti odlučujući.

Predsjednik Klestil je već dugo imao zdravstvenih problema s plućima čija je posljedica bila "atipična upala pluća", zbog koje je 1996. godine nekoliko tjedana bio u bolnici. Na konferenciji za novinstvo je rečeno da liječnici nisu sigurni koliko je bolest napredovala.

Austrijskom predsjedniku pozlilo je ujutro oko osam sati, kada je došlo do zatajenja rada srca, a u njegovoj vili u 13. bečkom okrugu reanimirao ga je tjelohranitelj, koji je potom pozvao hitnu pomoć te je Klestil helikopterom hitno prebačen u AKH bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
71-godišnji Klestil, koji je na dužnosti predsjednika Austrije već 12 godina, trebao je u četvrtak službeno predati ovlasti novom predsjedniku Heinzu Fischeru.

Savezni kancelar Wolfgang Schuessel preuzeo je, prema austrijskom ustavu, obnašanje poslova austrijskog predsjednika.

Dramatično zdravstveno stanje Thomasa Klestila duboko je potreslo Austriju i austrijski politički vrh.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara