Autobus pun djece u plamenu

STRAŽNJI dio Čazmatransovog autobusa koji prevozi djecu iz 1. osnovne škole u Vrbovcu u okolna sela zapalio se u utorak u 13:30. Autobus je u tom trenutku bio pun djece, a samo brza intervencija vozača spriječila je katastrofu.

Kako piše Jutarnji list, zapalio se stražnji dio autobusa, a gašenje je trajalo oko pola sata. Vozaču su prvo pomogli prolaznici, a uskoro su pristigli i celinski i vrbovečki vatrogasci.

Vozača je jedan prolaznik upozorio da autobus gori. "Odmah sam ga ispraznio, znači djecu izveo van i udaljio, a onda sam imao što vidjeti: gorjelo je sve oko motora, instalacije, tapecirung..." - ispričao je.

Član Gradskog poglavarstva Josip Jelen naglasio je kako je sramota da su takvi autobusi još uvijek u funkciji i da prevoze djecu. "To je trebalo u staro željezo od prije više od 10 godina. Ne smijem ni pomisliti što se moglo dogoditi da je autobus počeo gorjeti u vožnji." - izjavio je za Jutarnji list.

Gradonačelnik Vrbovca je pak rekao kako će Čazmatrans, ukoliko želi dobiti prijevoz i u sljedećem razdoblju, morati nabaviti nova vozila jer s ovakvim više neće dobiti posao na tom području.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara