Autocesta od Gornje Ploče do Zadra nema dozvolu

NITI nakon dva mjeseca od otvaranja dionice autoceste od Gornje Ploče do Zadra na njoj nisu otklonjeni svi nedostaci. Od ukupno 61 kilometra 40 kilometara nema uporabnu dozvolu.

Večernji list saznaje u Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja da uporabnu dozvolu imaju poddionice Maslenica - Zadar I. i Zadar I. - Zadar II.

Na poddionicama Sveti Rok - Maslenica i Gornja Ploča - Sveti Rok obavljen je tehnički pregled, ali uporabna dozvola još nije izdana jer investitor nije ispunio uvjete iz zapisnika s tehničkog pregleda.

Da nedostaju uporabne dozvole za te dvije dionice potvrdili su u Hrvatskim autocestama. Tehničkim pregledom uočeni su nedostaci, a odnose se na poslove koji nisu napravljeni ili nisu napravljeni u skladu s projektnom dokumentacijom, kažu u Hrvatskim cestama.

Jedan od nedostataka je kabelska kanalizacija u tunelu Ledenik, koja nije izvedena u skladu s projektom. Postoje problemi i s rampama na nekim nadvožnjacima koji prolaze iznad autoceste, te na paralelnim putovima uz autocestu koji služe za održavanje ograde.

U Hrvatskim cestama tvrde da uočeni nedostaci ne utječu na sigurnost prometa te da su dobili stručno mišljenje nakon tehničkog pregleda prema kojem su se stekli uvjeti da se ta dionica pusti u promet.

Uporabna dozvola je dokument kojim se potvrđuje da je neki objekt u potpunosti dovršen, te da su  radovi napravljeni u skladu s ostalom dokumentacijom. Budući da dionica autoceste od Gornje Ploče do Zadra zapravo nema uporabnu dozvolu, za nju se ne može reći da je završena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara