Avaz: Do kraja tjedna bit će podignuta optužnica protiv Dragana Čovića

POSEBNI odjel za borbu protiv organiziranog i gospodarskog kriminala te korupcije koji djeluje pri Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine sljedećih će dana podići optužnicu protiv hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, tvrdi u ponedjeljak sarajevski "Dnevni avaz".

Ovaj obično dobro informirani list vijest o podizanju optužnice objavio je na naslovnici citirajući pri tom svoj izvor iz međunarodne zajednice koji je ustvrdio da se to može očekivati najkasnije do 4. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Do sadržaja optužnice sarajevski list nije došao no podsjeća kako je Čović do sada već u nekoliko navrata pred tužteljem davao iskaze povezane s poslovanjem tvrtke "Lijanovići".

Ta je tvrtka pod istragom Tužiteljstva BiH zbog sumnje da je utajila milijune eura poreza i izbjegla plaćanje carina na meso koje je uvozila kako bi ga potom prerađivala.

Čović je kao ministar financija u tadašnjoj Vladi Federacije BiH osumnjičen da je omogućio izvršenje tog kaznenog djela. Čovičevo ime povezuje se i sa sumnjivom privatizacijom mostarske tvrtke "Soko".

"Avaz" zaključuje kako će se Čović, bude li protiv njega doista podignuta optužnica, naći pod pritiskom da podnese ostavku na dužnost u Predsjedništvu BiH.

Ako se predviđanja lista ostvare, najveće izglede da ga zamijeni imao bi Martin Raguž, sadašnji zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara