Avion koji je prevozio Vladimira Šeksa na Plesu udario policajku!

Avion koji je prevozio Vladimira Šeksa na Plesu udario policajku!

U UTORAK ujutro se na zagrebačkom aerodromu Pleso dogodila nesvakidašnja nesreća. Naime, avion koji je unajmila Vlada RH je u 10:02h prilikom skretanja u hangar lijevim krilom udario policijsku službenicu, doznaje Index.

Od zagrebačke policije doznali smo kako je 34-godišnju policijsku službenicu, koja je na Plesu radila na poslovima osiguranja, udario zrakoplov koji se kretao po rubnoj stazi.

Nesreća se dogodila u trenutku kad je zrakoplov skretao prema hangaru, pri čemu je policajka stajala na rubu rubne staze.

Zrakoplov je policijsku službenicu udario lijevim krilom u desno rame, na područje oko ključne kosti.

Policajka je pala od udarca, ali je ostala pri svijesti.

Direktor Zračne luke na Plesu Boško Matković kazao je da se nesreća dogodila prilikom "rutinske operacije manevriranja zrakoplovom na zemlji".

Riječ je o njemačkom zrakoplovu "cessna", oznake DE-CMPI, koji je Vlada unajmila jer je njezin "Challenger" na redovnom servisu u Švicarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Metkovićevim riječima, zrakoplov kojim je njemačka posada iz Dubrovnika prevozila predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa sletio je u 9,58 sati, a četiri minute kasnije, prilikom parkiranja, zrakoplov je krilom udario policajku.

Matković tvrdi da su djelatnici Zračne luke i policajci iz osiguranja u nekoliko navrata upozorili policajku da se udalji od staze.

"Inspekcijska služba Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka završila je očevid koji bi trebao otkriti kako je do ove bizarne nesreće došlo", kazao je direktor zagrebačke Zračne luke.

Glasnogovornica Ministarstva prometa Marina Halužan kazala je da se nesreća dogodila na stazi za taxiranje kada je tzv. "follow me" vozilo zračne luke vodilo zrakoplov na parkiranje. Dodala je da je inspekcija Ministarstva razgovarala s posadom zrakoplova te da se u nastavku istrage o nesreći surađuje i s njemačkim zrakoplovnim vlastima.

Ozlijeđena policijska službenica prevezena je u zagrebačku bolnicu Rebro, pri čemu su njezine ozljede okarakterizirane kao teške tjelesne, ali da nisu opasne po život.

Index.hr/Hina
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara